De provincie Drenthe heeft vakantiegangers vele  boeiende attracties en interessante evenementen te bieden. Gedurende de zomermaanden zijn er altijd vele markten en braderiën, verspreid over allerlei dorpen en steden. Natuurlijk is er ook
van alles te doen op de meeste campings.  
Belangrijke attracties die het hele jaar interessant,  aantrekkelijk en gezellig zijn voor volwassenen en kinderen (en/of  speciaal voor kinderen) zijn onder meer het Noorder Dierenpark in Emmen, Speelstad Oranje in het dorpje Oranje, het  Veenpark in Barger-Compascuum, het Jeugdverkeerspark in Assen, de Sprookjeshof in Zuidlaren, Het Drents Museum in Assen, het Planetron in Dwingeloo en het evenementendorp Orvelte.
Daarnaast zijn erin Drenthe  vele aanraders voor dagtripjes zoals het Zeemuseum Miramar in Vledder,  Kabouterland in Exloo, het Boomkroonpad in de bossen van Gieten en Borger, het Hunebedcentrum in Borger, het Drukkerijmuseum in Meppel, het Gevangenismuseum in Veenhuizen,  het Klompenmuseum Gebroeders Wietzes in Paterswolde,  Museum De Buitenplaats in Eelde,  Beeldentuin De Hulu in Gees,  museum Ellert en Brammert in Schoonoord, het Vincent van Gogh-logement in Nieuw Amsterdam, De Museums Vledder en het Speeldoedmuseum in Roden. Voor de kinderen zijn er in Assen, Emmen en Meppel  vestigingen van het landelijke bedrijf Ballorig. Overdekt speelplezier voor jonge kinderen dus.
Zoekt u activiteiten voor groepen dan is Taribush Events in Dwingeloo een uitstekend adres. Dit bedrijf  biedt u een ongekend aantal mogelijkheden  Wilt u ballonvaren?
Dat kan bij IkeAir in Frederiksoord. Fietsroutes zijn er in Drenthe natuurlijk ook. Vaak helemaal voor u uitgestippeld
met duidelijke routekaarten er bij voor weinig geld.
Voor wandelroutes geldt het zelfde. En natuurlijk kent u de
TT in Assen. Op en om het beroemde circuit worden jaarlijks ook vele andere evenementen gehouden. En vergeet ook niet om een keer in uw leven mee te rijden in de Drentse Fiets4daagse.  Drenthe zal u nooit vervelen.  Test het zelf maar.
De keus is helemaal aan U en/of aan jou!
Attracties en evenementen
in overvloed
Fiets4daagse
Speelgoedmuseum Kinderwereld
Jeugdverkeerspark
Attracties:
Evenementen:
Musea 
en exposities:
Hunebed
 Infocentrum
Informatieve websites:
Moi
Taribus Events
recreatie-en-toerisme-in-drenthe Drenthe Centraal linken-links-pagina
Riekus Reinders