Riekus Reinders Drenthe Centraal riekus-reinders-foto-telescopen-westerbork

Riekus Reinders (Emmen 14-11-1965) werkt als Electronica Engineer bij Irmato (Philips) in Drachten. Hij heeft een zoon (Stefan Reinders) van elf jaar en woont samen met zijn vriendin Janneke Knigge in Emmen. In zijn vrije tijd is hij sinds 1989 op professioneel niveau actief als foto-journalist en als kunstzinnig fotograaf. Daarnaast vult hij zijn vrije tijd met hobby’s als modelvliegen en piano spelen. (Hij is een getalenteerd pianist).

Als fotograaf sleept Riekus Reinders regelmatig prijzen in de wacht tijdens foto-wedstrijden in het Noorden van het land. Ook publiceert hij foto’s (zowel kleur als zwart-wit) in bladen en periodieken en wereldwijd ook via verschillende foto-sites op het internet.


Aanvankelijk ontwikkelde hij zijn werkstukken thuis in zijn eigen doka. Maar sinds 2006 houdt hij zich alleen nog maar bezig met digitale fotografie waarbij hij alle technische en artistieke ontwikkelingen op het foto-vakgebied op de voet volgt.

Als een van de beste fotografen van het Noorden wordt hij regelmatig gevraagd om landschaps-elementen (onder meer in de provincie Drenthe) op de gevoelige plaat vast te leggen. Voor het maken van luchtfoto’s maakt hij gebruik van een-motorige vliegtuigjes en/of van zweefvliegtuigen. Op Drenthe-Centraal laten wij daar verschillende treffende voorbeelden van zien. Riekus Reinders is lid van Fotogroep Vlinderstad.


Eerste, tweede en derde prijzen won hij als fotograaf onder meer met zowel artistieke als nieuwswaardige  foto’s van deelnemers/sters aan het jaarlijkse folkloristische SIVO dansfestival in Odoorn, met foto-reportages van evenementen van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL), met impressies van tentoonstellingen van Natuurkunst Drenthe en met verschillende  foto-journalistieke producten. Een van zijn laatste publicaties betreft een serie van 17 foto’s voor een uitgebreide folder van de KNVvL.riekus-reinders-foto-4 riekus-reinders-foto-2 riekus-reinders-foto-3 riekus-reinders-mais- doolhof-drenthe riekus-reinders-parc-sandur-drenthe riekus-reinders-norit-purit-drenthe Mail: riekus.reinders@home.nl