Hotel Braams
Hotel Karsten
De provincie Drenthe beschikt over vele hotels, in verschillende prijsklassen.  De reclame term: Drenthe Hotels is alom bekend en populair. Hierbij gaat het om 30 hotels die met elkaar samenwerken en die hun gasten een gegarandeerde kwaliteit bieden als het gaat om begrippen als gastvrijheid, service en comfort.
Maar er zijn ook vele hotels in Drenthe die zelfstandig aan de weg timmeren. U vindt dan ook een hotel dat bij u past in alle windstreken van de provincie.
Alleen in het zomerse hoogseizoen kan het u soms overkomen dat er in een bepaald hotel geen plek meer is. Maar dat gebeurt uiteraard alleen maar als u niet van te voren geboekt hebt. Last minute-aanbiedingen zijn er in dat geval ook vaak nog wel.

Grote hotelketens zoals Van der Valk en Golden Tulip hebben hun stek in Drenthe natuurlijk gevonden. Daarnaast zijn er nog vele particuliere hotels.
U kunt in de provincie Drenthe kiezen uit relatief dure kamers, betaalbare middenklas onderkomens en relatief goedkope overnachtingslokaties.

Met de toevoeging ‘relatief’ geeft de recreatie-redactie van Drenthe Centraal aan dat niet de prijs van de betreffende hotelkamer bepalend is voor het antwoord op de vraag of een  kamer duur is of niet.  Het antwoord wordt uiteraard  voor een belangrijk bepaald door de inhoud van uw eigen portemonnee.  Wat de een als ‘duur’ ervaart is voor de ander immers ‘een redelijke prijs’.  En het is nu eenmaal  logisch dat een kamer in een luxe ambiance duurder is dan een onderkomen in een eenvoudige herberg.

Châteauhotel De Havixhorst in Schiphorst bij De Wijk is een voorbeeld van het duurdere segment in de provincie Drenthe.  Dit luxe hotel-restaurant  is gevestigd in een adelijke havezathe die het middelpunt vormt van een eeuwenoud landgoed.  Het huidige gebouw dateert uit 1753. Op de zelfde plek was er volgens archief bronnen al in het jaar 1400 sprake van een bouwwerk. Al in zeer vroege tijden woonden er mensen in dit gebied.
De Havixhorst heeft acht hotel suites die stuk voor stuk een eigen sfeer en inrichting hebben.  Een van de kamers is de Bruids suite die al aan menig pril echtpaar huwelijks-nachtelijk onderdak heeft geboden.  
Op het terrein vindt u een ommuurde kasteeltuin waarin onder meer beelden en allerlei planten en kruiden te bewonderen en te ruiken zijn. Een gracht, een oprijlaan en een voorplein versterken de indruk dat u in een echt kasteeltje logeert. Op het landgoed, dat eigendom is van de stichting Het Drentse Landschap, staan verder verschillende bijgebouwen en ook zijn er eeuwenoude eiken en beuken te vinden  in een oerbosje waarin u gezellig kunt wandelen.
De Havixhorst ligt aan de rand van het groene Reestdal  waarin het riviertje De Reest al eeuwenlang de vegetatie bepaalt.  U bent er in een weelderig groene omgeving dus.  In een boerderij in de buurt  is het bekende ooievaars station De Lokkerij gevestigd. Ooievaars bouwen ieder jaar hun nesten in deze omgeving. Zij doen dat onder meer op de schoorstenen van het arrangement hotel.  Als u in de Bruidssuite slaapt dan weet u zeker dat er buiten, pal boven uw hoofd,  een ooievaarsnest ligt.  Afhankelijk van de tijd van het jaar zijn er  jonkies in de nesten.  
Het groene Reestdal  leent zich uitstekend voor wandelingen en fietstochten.  ‘Drenthe’ staat hier voor recreatie. En ‘recreatie’ is een ander woord voor Drenthe.
En als u liever in de auto stapt om de omgeving te verkennen dan vindt u dorpen als Giethoorn en Blokzijl dicht in de buurt.  Ook winkelstad Meppel  is dichtbij.  En natuurlijk is er op loop afstand van het hotel het fraaie dorp De Wijk waarin verschillende openbare voorzieningen te vinden zijn.  Naast winkels en horecagelegenheden vindt u hier bijvoorbeeld  de grootste dames, heren en kinderkledingzaak van Noord Nederland. Het zal duidelijk zijn dat  Châteauhotel De Havixhorst een uitstekende keus is als u wilt logeren in een exclusieve ambiance. Dit is een restaurant hotel van grote klasse!

Heel bijzonder is ook de accommodatie Bitter en Zoet in Veenhuizen. Dit hotel-restaurant annex sauna en gezondheidsacademie is gevestigd in drie fraaie herenhuizen. Er zijn 15 twee-persoons hotelkamers.
De kamers op de begane grond zijn geschikt voor minder-validen. Het oorspronkelijke gevangenisdorp Veenhuizen was anderhave eeuw lang grotendeels afgesloten van de buitenwereld. Tegenwoordig is Veenhuizen een normaal toegankelijk dorp dat gelegen is temidden van  schitterend natuurgebieden. Het uitgestrekte Fochteloerveen bijvoorbeeld begint al zowat aan de overkant van het hotel.  Op de fiets ben je er in vijf minuten. Bij de drie herenhuizen staat ook het voormalige hospitaalgebouw van Veenhuizen. In dit monument vindt u onder meer vergaderzalen en een zeer moderne sauna. Bitter en Zoet is een omgeving waarin u werkelijk tot rust kunt komen.  
Interessante en betaalbare hotels in Drenthe  zijn onder meer Karsten in Norg, Talens in Coevorden  en Erkelens in Rolde.  Zeer schappelijk geprijst is onder meer Hoffmans Vertellingen in Havelte.
De Meulenhoek
Hotels te kust en te keur in Drenthe!
Hotel Nieveen
Hotel de Jonge
recreatie-en-toerisme-in-drenthe linken-links-pagina Drenthe Centraal
Loading...
Riekus Reinders