De amerikaanse kunstenaar Robert Smithson maakte in 1971 het artistiek ontwerp voor zijn tweedelige landart-project ‘Broken Circle and Spiral Hill’ dat nog in dat zelfde jaar aangelegd werd bij de zandgroeve van Emmerschans in de gemeente Emmen. Het kunstwerk is het enige landart-project van Smithson in Europa. Andere projecten van hem zijn onder meer in te vinden in Italie, Canada en in verschillende staten van Amerika.

Het landart-project bij Emmerschans werd destijds aangelegd in het kader van de manifestatie Sonsbeek buiten de perken.  Aanvankelijk was het de bedoeling dat het kunstwerk door de tand des tijds zou worden weggevaagd maar sinds jaren wordt het bewust in stand gehouden en kunnen mensen er tegen betaling een kijkje nemen.

Fotograaf Riekus Reinders maakte op 16 juli 2011 deze luchtfoto, als passagier van ultra-light-vliegtuigeigenaar en piloot Atte Bakker.

 

 

 

Gggahhahauua kdihduysdygdygud lpldpojoiduhuygduy hduhdiuygduhbdibnd kdopodijidouhd hduhdiuygsduygskjhis jskijsoihsiusuygs hsuihoisuhsiuygstsfGggahhahauua kdihduysdygdygud lpldpojoiduhuygduy hduhdiuygduhbdibnd kdopodijidouhd hduhdiuygsduygskjhis jskijsoihsiusuygs hsuihoisuhsiuygstsfGggahhahauua kdihduysdygdygud lpldpojoiduhuygduy hduhdiuygduhbdibnd kdopodijidouhd hduhdiuygsduygskjhis jskijsoihsiusuygs hsuihoisuhsiuygstsf Gggahhahauua kdihduysdygdygud lpldpojoiduhuygduy hduhdiuygduhbdibnd kdopodijidouhd hduhdiuygsduygskjhis jskijsoihsiusuygs hsuihoisuhsiuygstsf Gggahhahauua kdihduysdygdygud lpldpojoiduhuygduy hduhdiuygduhbdibnd kdopodijidouhd hduhdiuygsduygskjhis jskijsoihsiusuygs hsuihoisuhsiuygstsfGggahhahauua kdihduysdygdygud lpldpojoiduhuygduy hduhdiuygduhbdibnd kdopodijidouhd hduhdiuygsduygskjhis jskijsoihsiusuygs hsuihoisuhsiuygstsf

 

Riekus Reinders
Drenthe Centraal
E-mailadres: riekus.reinders@home.nl