De foto’s worden geladen.......
Het speelgoedmuseum  Kinderwereld  in Roden is al ruim 30 jaar een attractie voor jong en oud. Welke Nederlander  heeft in zijn/haar leven nooit  met speelgoed gespeeld?  Speelgoed spreekt levenslang tot de verbeelding. Voor bezoekers die de middelbare leeftijd hebben bereikt is een bezoek aan dit museum te omschrijven als ‘een tripje terug in de tijd’.  En mensen die nog wat ouder zijn dan middelbaar zullen het museum zeker ervaren als een feest der herkenning.  Want het speelgoed dat uitgestald is lijkt in geen enkel opzicht op  de spelcomputers van tegenwoordig.  Dat wil niet zeggen dat jongeren en kinderen zich hier zullen vervelen. In de praktijk blijkt dat bezoekers van alle leeftijden enthousiast reageren als zij door de kamers van het museum dwalen.
Het museum is gevestigd in een fraai pand aan de Brink in Roden. Niet ver van de eeuwen oude kerk die ooit het hart van het dorp Roden bepaalde. Bezoekers komen het museum binnen in een knus winkeltje waarin de kaartjes gekocht kunnen worden. Naast het winkeltje vindt u een uitstalling van de VVV waar u een breed scala aan folders kunt inzien en meenemen. Roden en omgeving zijn namelijk zeer de moeite waard voor toeristen die op zoek zijn naar bezienswaardigheden en attracties in Drenthe.  Vergeet dus niet deze VVV-documentatie  even te bekijken.
Het museumpand lijkt aan de voorkant minder groot dan het in werkelijkheid is. Dat blijkt als snel wanneer u vanuit het winkeltje naar binnen bent gegaan. Er zijn verdiepingen en er is een groot achterhuis. En alles staat werkelijk boordevol met vitrines vol speelgoed uit de periode van 1700 tot pakweg 1960. Antieke poppen en beren, blikken speelgoed, treintjes, stoommachines, poppenhuizen en mechanisch speelgoed. Te veel om op te noemen. Ook is er nog een ruime binnenplaats waar u, als het weer tenminste een beetje meewerkt, naar hartelust  kunt hoepelen, fietsen op een velocipede, blik gooien, hinkelen en touwtje springen en waar uw kind ook een rondje met een  vliegende Hollander kan rijden.   Ieder jaar wordt er in het achterhuis van het museum een  thema-tentoonstelling ingericht.  Laat u verrassen door het thema van dit jaar.
Er zijn speciale arrangementen voor schoolreisjes en voor senioren. Een gezamenlijk dagje naar Drenthe kan dus  ingevuld worden op de manier die u zelf voor ogen hebt.  Voor liefhebbers zijn er speelgoed-pakketten  te huur waarmee bijvoorbeel kinderfeestjes opgeluisterd kunnen worden. Denk daarbij aan vliegende hollanders, stelten, hoepels en velocipedes. Kortom Speelgoedmusem Kinderwereld in Roden is zeker een bezoekje waard.
recreatie-en-toerisme-in-drenthe mensen-in-drenthe Drenthe Centraal attracties-en-evenementen-in-drenthe speelgoedmuseum Riekus Reinders