Zeemuseum Miramar
Aan de doorgaande weg van Vledder naar Frederiksoord v.v. in Drenthe vind u het Zeemuseum Miramar. Dit museum bevat de natatenschap van mejuffrouw Jeanne Adriana Wilhelmina Warners. (1899-1986). Zij verzamelde in de tweede helft van haar leven een indrukwekkende collectie aan schelpen, fossielen en exotische rudimenten van zeeleven uit alle  delen van de wereld.  Jarenlang reisde ze in herfst en winter naar verre landen en exotische stranden. Ze woonde indertijd niet in Drenthe. Het was haar droom dat er, ergens aan de Nederlandse kust, een zeemuseum zou worden gevestigd waarin het Nederlandse volk de wonderen van de wereldzeeën en oceanen zou kunnen aanschouwen.
Het lukte haar echter niet om een instelling of een gemeente aan de vaderlandse kust te interesseren voor haar museumplannen.
De burgemeester van de toenmalige Drentse gemeente Vledder zag de droom van de exentrieke mejuffrouw Wanders wel zitten. Hij bood haar de mogelijkheid om met haar complete collectie naar Vledder te verhuizen. En zo ontstond er een zeemuseum  in Drenthe. Ver van zee en strand. En misschien mede daardoor extra bijzonder. De slogan: Drenthe aan Zee werd al snel een begrip. Kijk zelf maar eens op de website van Miramar.
In een knusse hoek in de expositieruimte van museum Miramar is de huiskamer-inrichting van Jeanne Warners te zien.  Alle meubels en attributen zijn authentiek.
zeemuseum-miramar attracties-en-evenementen-in-drenthe